Waar wordt champagne verbouwd?

Lees hier om te zien waar champagne wordt verbouwd

Zoals we allemaal weten, wordt de mousserende wijn genaamd Champagne alleen verbouwd in de Franse regio met de naam Champagne. De regio is 25,606 km2. Om dat in perspectief te plaatsen, Hawaii is 28.311 km2. Maar Champagne is iets gecompliceerder, er zijn niveaus van de kwaliteit van de druiven die voor Champagne worden gebruikt. Er zijn 324 dorpen in Champagne en ze zijn onderverdeeld in 3 sectoren: Grand Cru, Premier cru, Autre (wat andere betekent). Dus eigenlijk zijn er 2 soorten dorpen die als superieur worden gezien. Die 2 zijn Grand Cru en Premier Cru, waar Grand cru het meest exclusief en gewild is.

Er is:

17 Grand Cru-dorpen.

42 Premier cru-dorpen.

264 andere dorpen in Champagne.

Nu weet je hoe je moet zoeken naar de meest exclusieve champagne. En ter informatie, de prijs volgt meestal de graad van champagnedruiven. We hopen dat je hier iets van hebt geleerd, laat het ons weten als er iets specifieks is dat je wilt dat we uitleggen.

En als je de perfecte Champagne-ervaring wilt hebben. Neem dan eens een kijkje in onze webshop waar u alle Champagne accessoires kunt vinden die u nodig heeft. Proost - Champagne-seizoen

Terug naar blog

Reactie plaatsen