Wat is champagne doorzeven?

Lees hier om meer te weten te komen over het raadsel van champagne

Riddling is het Engelse woord voor "remuage", wat het woord is voor draaien of schudden. In deze context betekent het gedraaid dat is wat je doet met de champagneflessen. Hier kun je het raadselproces zien:

In eerste instantie is de fles plat, dat wil zeggen om zo veel mogelijk contact te hebben met de gist, het bezinksel dat je op de bodem van de fles ziet. Na verloop van tijd zullen ze langzaam worden gedraaid zodat ze eindelijk naar de grond gericht zijn. Dat betekent dat alle gist boven in de fles zit. Er zijn 2 manieren om aan raadsels te doen.

De eerste manier is de traditionele manier, die met de hand wordt gedaan. Vroeger waren er mensen die dit de hele dag deden, gewoon rondlopen in de champagnekelders en alle flessen met de hand draaien. De traditionele methode is te zien op de onderstaande foto, waar je de raadselrekken kunt zien gevuld met champagneflessen. En als je vanaf de raadselrekken naar links kijkt, zie je champagneflessen rijpen, dat is het proces net voordat ze worden verkocht.

De tweede methode is machinaal doorzeven, wat een modernere en niet-traditionelere methode is om champagne te doorzeven. Door machines te gebruiken om te raadselen, krijg je een nauwkeuriger raadsel, maar het verschilt niet veel van raadsels met de handen. Als je op de onderstaande foto kijkt, zie je de raadselmachine aan de rechterkant.

Terug naar blog

Reactie plaatsen