Wat is de dosering in Champagne

Lees hier voor meer informatie over de dosering in Champagne

Bron foto: wineterroirs.com

Nu is de champagne bijna klaar om verkocht te worden, hij heeft alleen een beetje suiker nodig om de zuurheid in evenwicht te brengen. Dosering is een blend van witte wijn en suiker die aan de Champagne wordt toegevoegd. Op de foto hierboven zie je hoe een dosering aan de Champagne wordt toegevoegd. Hier wordt het met de hand gedaan, maar er zijn geen beperkingen hoe het moet, dat betekent dat het soms ook door machines wordt gedaan. Zo krijg je ook wat preciezere resultaten.

Dosering wordt gemeten als hoeveel gram suiker er per liter is. Hier zie je de verschillende suikergehaltes in Champagne.

Brut Nature : 0-3g/L 

Extra Brut : 0-6g/L 

Brut : 0-12g/L 

Extra sec : 12-17g/L  

Sec : 17-32g/L

Demi-Sec : 32-50g/L 

Doux : 50+g/L

 

Als je meer wilt weten over calorieën en koolhydraten in Champagne, klik dan hier om er meer over te lezen.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen