Wat zijn de verschillende kwaliteiten in Champagne?

Lees hier om meer te weten te komen over de verschillende kwaliteiten in Champagne

In Champagne zijn er voornamelijk 2 kwaliteitsgradaties. Die twee zijn: Grand cru en Premier cru. In wezen is dit alleen maar vanwege het land waarop de druiven worden verbouwd. Het land is geclassificeerd en alleen de optimale omstandigheden kunnen worden geclassificeerd als Grand cru en daarna Premier cru. En daarna alle andere dorpen. Het land is altijd verbonden met een dorp, en het zijn bijvoorbeeld alle velden die verbonden zijn met dat dorp dat gekwalificeerd wordt als een Grand cru. Vanwege de kwaliteit van het land is er niet veel van. Wat betekent dat het zeldzamer of uitzonderlijker is. Je kunt hier nu veel zien van de verschillende dorpen in de Champagne.

 

Er is:

17 Grand Cru-dorpen.

42 Premier cru-dorpen.

264 andere dorpen in Champagne.

 

Anders dan dat is het ook gebruikelijk om druiven te blenden, wat betekent dat druiven uit verschillende dorpen samen worden gebruikt om de perfecte champagne te creëren. Maar sommige producenten gebruiken alleen druiven van Grand cru of Premier cru, wat een aantrekkelijkere champagne maakt. Maar of het beter smaakt is aan jou, dat is een van de goede dingen van Champagne. Het draait allemaal om zelf leren en ontdekken wat je het leukst vindt.

En als je de perfecte Champagne-ervaring wilt hebben. Neem dan eens een kijkje in onze webshop waar u alle Champagne accessoires kunt vinden die u nodig heeft. Proost - Champagne-seizoen

Terug naar blog

Reactie plaatsen