In welke glazen wordt champagne geserveerd?

Welk glas wordt gebruikt voor champagne? Er zijn veel verschillende stijlen en mensen hebben voorkeuren. Dit zijn de verschillende stijlen:

 

Coupé

Deze stijl is old school en wordt niet veel meer gebruikt. Dat komt omdat het niet optimaal is om de wijn te proeven of te ruiken. Dat komt omdat het een groot oppervlak heeft. Door het grote oppervlak zullen de bubbels en geur snel ontsnappen en daardoor moeilijk te ruiken zijn. En de wijn zal binnenkort plat zijn.

 

Dwarsfluit

Dit is weer een klassiek glas, dit is erg gesloten. Dit glas heeft de meeste focus op de bubbels, door het kleine oppervlak gaan de bubbels langer mee. Maar door het kleine oppervlak kan de wijn niet opengaan. En daarom is dit niet het perfecte glas, maar wel iets beter dan de coupé.

 

Tulp

Dit type champagneglas is recenter en moderner. Dit glas opent zich in het midden van het glas en sluit aan de bovenzijde in. Hierdoor kan de wijn zich openen en zal de geur door de kleine opening naar boven geconcentreerd worden. Hierdoor proef en ruik je de wijn op zijn best.

 

 

Champagneglas

Dit glas lijkt veel op een glas voor witte wijn. Het enige verschil is dat het iets meer gesloten is in de bovenkant van het glas. Dit glas heeft dezelfde voordelen als het Tulip glas.

 

Dus wat is het belangrijkste?

Het belangrijkste is dat het glas bij je past en wat je voorkeur heeft. Maar als u absoluut het perfecte glas wilt, moet u ervoor zorgen dat:

 

  1. Je ruikt de champagne heel duidelijk.
  2. Het glas moet doorzichtig zijn, geen kleuren.
  3. Als laatste moet het passen in de omgeving. Het is dus niet uit de mode. Kies dus voor een minimalistisch glas als dat de voorkeur heeft. Of kies anders als je meer details wilt of misschien een glas met een logo of een tekst erop. glas.

 

Hier is onze glasselectie als u een nieuwe bril wilt kopen:

https://champagne-season.com/products/tulip-champagne-glass

https://champagne-season.com/products/keep-calm-drink-champagne-glasses'

https://champagne-season.com/products/save-water-drink-champagne-glasses

https://champagne-season.com/products/deutz-champagne-glasses

https://champagne-season.com/products/perrier-jouet-belle-epoque-champagne-glasses

https://champagne-season.com/products/piper-heidsieck-x-viktor-rolf-glasses

Terug naar blog

Reactie plaatsen