Hoe maak je Rosé Champagne

Rosé Champagne wordt op 2 verschillende manieren gemaakt, lees hier voor meer informatie:

Methode nummer 1

De eerste methode heet "bloeden" of oorspronkelijk "saignee", wat bloeden betekent in het Frans. Dit wordt gedaan door het druivenvlees te laten trekken door de kleur van de schil van de druiven. (Klik hier voor meer informatie over champagnedruiven)

De druiven krijgen dan 24-72 uur de tijd om kleur te krijgen, waar ze de rode kleur van de rode druiven krijgen. Daarna gaan ze verder met het reguliere champagneproces. Klik hier als je wilt weten hoe je champagne maakt (Hoe champagne te maken)

Methode nummer 2

De tweede methode heet blending, wat in wezen alles is wat het is. Voor deze methode voeg je een beetje rode wijn toe aan de champagne. Dit geeft ook dezelfde rijkdom die verwacht wordt voor Rosé Champagne.

Hoe smaakt Rosé Champagne?

Rosé Champagne heeft een intensere smaak van rood fruit, het is dieper van smaak, vooral in tonen van: aardbei, kers en cranberry. Heb je Rosé Champagne al eens geprobeerd? als niet. Ga naar je plaatselijke wijnwinkel en koop er een, en als je een perfecte champagneproeverij wilt maken, bekijk dan hier onze producten: https://champagne-season.com/collections/all

We hebben ook een YouTube-video gemaakt over Rosé Champagne, bekijk hem hier:

https://www.youtube.com/watch?v=2oLOPSNCfS4 

Terug naar blog

Reactie plaatsen